Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Rotay encoder tesztelése

2018. november 30. - C172Peti

A teszteléshez egy arduino micro-ra rákötöttem két forgójeladót. Az encoderek forgatásához irány függvényében hozzárendeltem egy-egy joystick nyomógombot, használva a Joystick libraryt. Ezután a szimulátorban a joystick nyomógombjaihoz állítottam a heading és a pörgettyűs irányjelző hangolásának a…

Tovább

Műanyagból fémet - Krómfestés azaz alkímia alapfokon

Napjainkban a fémek és megmunkálásuk túlságosan is költséges dolog, arról nem is beszélve, hogy otthoni megvalósításukhoz milliós gépekre van szükség. Talán ezért is terjedt el a 3D nyomtatás, aminek segítségével néhány óra leforgása alatt a számítógépes modellből, kézzelfogható prototípust…

Tovább

Rotary Encoder - Forgó jeladó

A forgó jeladók kiválóan alkalmasak arra, hogy érzékeljük egy vezérlő elfordulásának mértékét és irányát. Ebben a videóban a növekményes kiviteléről van szó, hogyan tudjuk értelmezni a lábain kiadott jeleket.

Tovább

Flaps teszt

Alakul, de még nem az igazi. Funkcionálisan kiváló, a visszajelzőhöz már nem is nyúlnék, az állító kar viszont "nagyon műanyag". Azt újra kellene tervezni fém alkatrésszel, megfelelő erősségű rugóval, így lehetne növelni a repülőgép szimulátor minőségét és az általa adott élményt :)

Tovább

A flaps vezérlő összerakva...

Elkezdődtek az első tesztek az összerakott flaps vezérlővel. Ezen még lesz mit dolgozni. Bár funkcionálisan pazarul működik (majd erről lesz egy gyors videó is), picit agyalni kellene még mitől lesz valósághűbb érzése az embernek a kar mozgatásakor.

Tovább