Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Építsünk szimulátort

Szarvkormányt olcsón, avagy így nem leszel felszarvazva!

2018. december 10. - gabrie77

Még a nyolcvanas években, amikor hétfőnként még adás se volt, akkor vetítette a Magyar televízió az Airport filmek egyikét. Azt hiszem a lakás minden szobáját ki kellett porszívóznom, hogy megnézhessem az éjszakába nyúló mozit. Amikor először megláttam a repülőgépekre jellemző szarvkormányt, az egyik pilótafülkében játszódó jelenetben, éreztem hogy egyszer nekem is kell egy ilyen csoda.

Az a szép a szimulátorépítésben, hogy most már indokom is van rá, hogy beszerezzek egyet. Fel is kerestem egy népszerű aukciós oldalt, és amikor megláttam a ragyás, ócska, használt kormányok árát, lefordultam a székemről. Ez van, ha valami repülőhöz való, mert az árképzésben rögtön megjelenik egy tízes szorzó.

Ha már építünk, akkor építsünk kormányt is! Mindenki szíves figyelmébe ajánlom a Autodesk Fusion360 alkalmazást, ami korlátozott ideig ugyan, de ingyenes tanároknak és diákoknak egyaránt. Minimális CAD ismerettel frankó 3D modelleket lehet benne alkotni, és ha elkészült, mehet a nyomtatóba!

yoke.jpg
Már mehet is a nyomtatóba

 

Centimétert ragadva, kimentem a repülőtérre, és minden szögből lemértem egy Cessna 172-es kormányát, körbefotóztam, és jó pár belerakott óra után összeraktam a 3D modellt. Mivel a nyomtatóban 10 köbcentiméteres produktumokat tudunk készíteni, ezért feldaraboltam a szarvkormányomat, és egyesével nyomtattam ki. Már csak ragasztani, polírozni, festeni kell és megvalósul egy újabb gyerekkori álmom!

animyoke.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://repszim.blog.hu/api/trackback/id/tr7414443788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása