Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Építsünk szimulátort

Ember tervez...

2018. december 18. - C172Peti

Elérkezett a pillanat, amikor a műszerek helyét ki kellene vágni a front-panelből. Mivel nincs lehetőségem CNC gépet használni, ezért a jól bevált rajzoljuk meg, aztán kivágjuk valahogy megoldással indultam neki.

panel_2.jpg

Első lépésként felpakoltam a műszerkereteket a monitorra, hogy lássam hogy is néz majd ki. Elég gyorsan kiderült, hogy ami a terveken jól nézett ki, az eléggé szűkös lett a monitoron. Némi méregetés és a műszerek közötti távolságok növelése után ráfértek a már kinyomtatott keretek.

planning.jpg

Az első szomorú dolog, amire rá kellett jönnöm, hogy a hiba visszajelzőt (annunciator) le kellett vennem a monitorról, mert az bizony már semmiképp nem fért oda kerettel együtt. Ezzel majd külön kell foglalkozni.

A második szomorú dolog, az a forgójeladók helye a keretekben... Úgy terveztem ezeket, hogy ne lógjanak bele a műszerbe, ezért a keret körén kívül vannak. Így viszont túlságosan átlógnak a szomszédos műszerekhez.

airspeed.jpg

Az encoderek mérete adott, annál kisebbre azt nem vehetem, ami lehetőségem van, az a falvastagsággal játszani (talán 1-1mm-t nyerhetek), illetve az elhelyezésén módosítani, közelebb vinni a keret középpontja felé...

vor2.jpg

Szóval újratervezés, nyomtatás... Remélem hamarosan jövök az újabb eredményekkel.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://repszim.blog.hu/api/trackback/id/tr7914497510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása