Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Építsünk szimulátort

Radio/Nav panel működési anomáliák

2020. február 17. - C172Peti

Eljutnak mostmár az adatok a szimulátortól a kijelzőig.

A szerver oldal már korábban elkészült, az arduino oldalon volt szükség még egy kis fejlesztésre, hogy a három MAX7221-es IC megjelenítse a szükséges  rádiós/navigációs frekvenciákat.

index_05.png

Az öröm mégsem teljes. Az első gyors arduino progi folyamatosan frissítette a kijelzőn az összes adatot. Nagyjából 150ms várakozással friss adat érkezik a szimulátortól. Amikor a teljes panel frissítésre került, viszonylag rövid időn belül véletlenszerű szegmensek vagy teljes számjegyek jelennek meg a kijelzőn. Pár perc működés után egy-egy MAX7221-es IC kikapcsolja a hozzá tartozó led kijelzőket.

Egyszerűen érthetetlen számomra miért történik ez.

Az arduino programot úgy módosítva, hogy csak a változott digiteket frissítse a kijelzőn, úgy tűnik stabil működést kapunk. Ezzel a kóddal már több, mint fél órán keresztül működött a panel minden gond nélkül.

Bárkinek bármilyen ötlete van, mi okozhatja ezt az anomáliát, ne habozzon megosztani velem. Itt egy videó a működésről és hogy épp akkor mi történik 2 perc után a hibás esetben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://repszim.blog.hu/api/trackback/id/tr2315478150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kpetya 2020.05.27. 11:26:50

Szia

bocs,hogy beleszólok, de miért max7221 miért nem max7219?
a másik, nem lehet, hogy túl sok áramot vesz fel a ledkijelző?

embedded-lab.com/blog/high-voltage-seven-segment-led-display-driver-with-spi-interface/

C172Peti · http://repszim.blog.hu 2020.06.24. 22:20:47

@kpetya: köszi az észrevételt és a kérdéseket. Valójában nem tudok technológiai indokot felhozni miért 7221-et választottam 7219 helyett. Mindkettő tudja, amire szükségem van, 7221-et gyorsabb volt kerítenem :) Végül kiderült, hogy az arduino mega bizonyos lábainál jelentkezett csak ez a hiba. Jó eséllyel egyszerű kontakt probléma okozott ekkora összevisszaságot.
süti beállítások módosítása