Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Építsünk szimulátort

A gyújtáskapcsoló - 3D tervezés

2018. október 30. - C172Peti

Egy picit most pihentetem az elektronikát és belefogok a 3D tervezésbe, legyen végre valami beszerelhető is.

gyujtaskapcsolo_3d_design_2.jpg

A tervezéshez Autodesk Fusion 360-at használok, csak ajánlani tudom. Nagyon jól kezelhető CAD program ez, hatalmas eszközkészlettel. Ami eddig eszembe jutott, mindent le tudtam vele modellezni, vagy ha mégsem, akkor az nem a szoftver hiányossága...

Egy elemet kivéve minden része 3D nyomtatóval lesz kinyomtatva. A 3D nyomtatás rejtelmeibe most nem mennék bele, maradjunk annyiban, hogy amennyire egyszerűen megvalósíthatóak vele az egyedi alkatrészek, annyira bonyolult tud lenni. Az ember megtervezhet pontosan bármit, azt nyomtatás után össze kell rakni, szükség esetén módosítani a méreteken és újra nyomtatni. Rengeteg féle anyag létezik már, amit használni lehet, nekem most leginkább PLA-val van lehetőségem nyomtatni, így erről tudok részletesebben beszámolni. Ez egy elég merev anyag, így könnyebben törik, mint mondjuk egy ABS, de a célomnak ez megfelelő lesz.

A tervezett gyújtáskapcsolóban egy részre fog valamivel nagyobb erő hatni: indítózáskor egy rugó kerül beiktatásra, ami visszafordítja az indító kulcsot. Használjuk amink van felkiáltással szétszedtem egy facsipeszt, és annak a rugóját terveztem bele. Meglátjuk mennyire lesz működőképes. 

A 3D tervet, a rugó helyét, működését ebben a videóban mutatom be:

Nincs más hátra, mint kinyomtatni és összerakni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://repszim.blog.hu/api/trackback/id/tr814316635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása