Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Építsünk szimulátort

Tükörsima felület! Nem mindegy mennyiért.

2018. december 21. - gabrie77

Egy kezdőknek szóló festőkézikönyvben olvastam, hogy szépen csak sima és tiszta felületre lehet festeni. Ez könnyű – gondoltam, és már fogtam is egy 400-as csiszolóvásznat és dörzsölni kezdtem a frissen nyomtatott alkatrészeket, mint Aladin a lámpáját. Tíz perc görcsölés (szó szerint) után, miután érdemi haladást nem produkáltam a felületi érdesség csökkentésében, tovább olvastam az ominózus könyvet.

Tömítő paszta vékony felvitelével, javítani lehet a kívánt felületi minőségen! Hogy ez nem jutott eszembe és már vettem is elő a makettes varázsdobozomból, egy ismert gyártó, ezen célból forgalmazott termékét! Az első alkalommal, egy alkatrészre felkentem a varázsszert és lássunk csodát, kis energiával, relatív hamar elsőosztályú felületet políroztam.

A nagy öröm hamar elszállt, mert egy gyors költségszámítás után megállapítottam, hogy a 25ml/3000 Ft-os ár, hamar csődbe viszi a családi kasszát. Isteni szerencse, hogy nagyapám festő volt, és mélyen az emlékeimben előjött egy Mestertapasz nevű termék, amit rendszeresen alkalmazott a hézagos felületek javítására. Vajon a műanyag alkatrészeken is használható? Csináltam is egy próbát, mert a 125ml/600 Ft-os ár nagyon csábító volt!

paszta1.jpgKét versenzőm a Trinát Mestertapasz és a Revell Plasto volt

paszta2.jpgA szárny egyik felét az egyikkel kezeltem, ...

paszta3.jpgMajd elkenve megvártam míg megszárad

paszta4.jpgA másik felületen is hasonlóan jártam el

paszta5.jpgSzáradás és csiszolás után nem volt különbség a végeredményben!

Annyi tapasztalatot azért leszűrtem, hogy az olcsó tapaszra közel 4 órát kellett várni, míg a Revell pasztája már 1 óra után megfelelő keménységűre száradt. Azt hiszem, ha nem sürgős a dolog, akkor jól jön a spórolás! Lesz még más terület, ahol elköltöm a megtakarított pénz többszörösét.

Ha van nektek is valami hasznos tanácsotok, akkor írjátok meg a komment részben. Szomjazom a tanulásra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://repszim.blog.hu/api/trackback/id/tr3414501184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.12.23. 07:21:02

Hasznos tipp volt, köszönöm!
süti beállítások módosítása