Cessna 172 cockpit otthon

Építsünk szimulátort

Építsünk szimulátort

Avionics és főkapcsoló

2019. február 10. - C172Peti

Az avionics és a főkapcsolóhoz hasonló kapcsolókat nem igazáb lehet boltban kapni. Lehet ugyan duplakapcsolót venni és rá lehet fogni, hogy hasonlít rá, de az mégsem olyan.

Első körben gyorsan szétnéztem thingiverse-n. Találtam is tökéletesnek kinézőt. Jöhet a nyomtatás és láss csodát, tényleg pazar lett.

kapcsolok_darabokban.jpg

A kereten át kell szúrni egy tengelyt, ezen fordul(nak) el a gomb(ok). A leírás javaslata szerint egy fogpiszkáló megteszi, vagy keressünk 1mm átmérő körüli fém rudat. 

kapcsolok1_kicsi.jpg

1mm körüli fém rúd pl a vastagabb féle gemkapocs :) Tökéletes! A véknyabb az 0.8mm körül van, azzal sincs gond szerintem. Javasolja a leírás továbbá, hogy az avionics kapcsolóba is két kapcsolót rögzítsünk, hogy nagyobb legyen az ellenállása. Szerintem felesleges, érzetre remek egy kapcsolóval is.

kapcsolok2_kicsi.jpg

Egy dolog nem tetszik ebben a modellben, hogy a keret hátsó részét ragasztani kell, így a szerelhetőség ugrott. Belegondolva viszont, hogy a darabjai kevesebb, mint fél óra alatt kinyomtathatóak (egyenként), ráadásul nagyjából semmibe sem kerül (néhány gramm az egész), ez egy elfogadható kompromisszum. Nem mellesleg picit gondolkodtam rajta hogy lehetne szerelhetővé alakítani, nem jutott eszembe normális ötlet.

Most már itt az ideje, hogy a műszerfalon előkészítsük a kapcsolók helyét is (végre).

Íme a thingiverse link a kapcsolókhoz:

https://www.thingiverse.com/thing:2794629

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://repszim.blog.hu/api/trackback/id/tr8414618804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása